Hoe kan ik slim laden via m'n laadpunt met Stekker?

Met Stekker kan je slim laden: alleen op momenten dat het Stekker kan praten met een hoop verschillende soorten laadpunten. Door een verbinding te leggen tussen de Stekker app en de account die met het laadpunt wordt gebruikt, ondersteunt Stekker een hoop verschillende soorten laadpunten.

Idealiter verbindt Stekker met zowel de auto als met het laadpunt, maar alleen via een laadpunt kan Stekker al bijna elke elektrische auto opladen. Niet alle voertuigen ondersteunen slim opladen, vooral oudere EV's niet. Dat is een van de redenen waarom Stekker het beste werkt door verbinding te maken met een laadpunt. Bij Stekker ondersteunen we meerdere laadpunten, laadpunten die zijn aangesloten op E-Flux. Stekker werkt ook samen met laadpaalfabrikanten om de updates en ondersteuning op peil te houden.

Stekker maakt normaal gesproken verbinding via een account van de laadpaalfabrikant of via E-Flux, tenzij we met een klant iets anders hebben afgesproken.

Automatisch beginnen met laden

Wiens app succesvol is gekoppeld met een laadpunt en een laadsessie start, ontvangt automatisch een melding van de Stekker-app. Klik op de melding om toegang te krijgen tot het bewerkingsscherm van de sessie.

Batterijniveau instellen

Als er geen auto gekoppeld is in de account, is het nodig om Stekker te laten weten hoe vol je auto op dit moment is. Dit kan je doen met de zwarte schuifregelaar.

Slim laden instellen

Stekker komt met standaardinstellingen voor het slimme laden. Maar wie Stekker graag instrueert hoe er geladen moet worden, kan dit instellen in de app.

Stekker biedt drie schuifregelaars om het laadproces te optimaliseren.

De donkerblauwe schuifregelaar helpt je het huidige batterijniveau in te stellen.

De groene schuifregelaar stelt je in staat om in te stellen tot waar je je batterijniveau wil slim laden. Dit betekent dat Stekker de prijzen en de CO₂-uitstoot van de huidige energiemix bewaakt en je het meest optimale laadschema geeft om kosten en CO₂-uitstoot te besparen.

De blauwe schuifregelaar stelt het batterijniveau in tot waar je wilt snelladen. Stekker zal zo snel mogelijk naar dit punt opladen. Op die manier kan je wat zekerheid inbouwen in je laadsessie, voor het geval plannen plotseling wijzigen, bijvoorbeeld.

Stekker werkt het batterijniveau of de laadstatus in realtime bij tijdens de laadsessie, op basis van de geleverde hoeveelheid energie. Je hebt de flexibiliteit om de schuifregelaars aan te passen tijdens de sessie.

Meer veelgestelde vragen