Support

Hier vindt u onze supportdocumentatie. Er is informatie te vinden over compatibiliteit, foutmeldingen en bijzondere situaties.

Nieuws

In Nederland staat al een superbatterij… op wielen

Stel je voor dat alle elektrische voertuigen die op dit moment in Nederland rondrijden, hun batterijen bundelen om samen één grote virtuele batterij te vormen: een krachtige superbatterij op wielen, waarin we overtollige wind- en zonne-energie op kunnen slaan op de momenten dat het moet. Op andere momenten, laden we ze op halve kracht of wachten we gewoon helemaal even met laden: voertuigen als flex assets voor de energiebedrijven en netbeheerders.

Stekker aan Stedin: zet slim laden per direct in bij netcongestie

In het belang van de "BV Nederland" moeten we slim laden als tool tegen netcongestie en file op het net per direct inzetten.

Wat betekent 'slimmer laden' precies?

Slim laden betekent meestal dat je probeert om je auto zo veel mogelijk op te laden als de prijzen van stroom laag zijn. Toch zijn er nog méér manieren waarop je het laden van auto’s slimmer kan inregelen.

Hoe AI kan helpen om schonere stroom te gebruiken

‍Met AI kunnen we beter voorspellen hoe het op korte termijn zal gaan met vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Bij Stekker gaan we AI en machine learning gebruiken om betere laadplanningen af te kunnen leveren.

Stekker test samen met Liander het stroomnet in buurten

Liander en Stekker houden een proef in verschillende sleutelbuurten in Nederland: hoezeer helpt slim laden bij het stabiliseren van het stroomnet?

Hoe kan je meer écht groene stroom gebruiken?

Hoe kan je ervoor zorgen dat je stroom vaker uit zon en wind komt? Door vooral stroom te gebruiken op het juiste moment - en dat zoveel mogelijk te automatiseren.

Stekker op bezoek bij BNR om te praten over slim laden

Stekker co-founder Erik de Bruijn werd uitgenodigd om te komen praten over de voordelen van slim laden bij BNR Digitaal.

Op zonnige dagen staan lampen en straalkachels groene stroom weg te branden in de kassen

Steeds vaker moeten netbeheerders noodmaatregelen nemen om het elektriciteitsnet te stabiliseren. Veel schone stroom wordt nu weggegooid, terwijl we het ook slim zouden kunnen inzetten: zoals om auto's op te laden.

Kom werken bij Stekker!

Heb jij een nieuwsgierige houding, affiniteit met de missie van Stekker en een mentaliteit om dingen voor elkaar te krijgen? Dan zijn we misschien op zoek naar jou.

Wat is een ‘dynamisch’ of ‘flexibel’ energiecontract?

Er zijn de laatste tijd verschillende soorten energiecontracten op de markt, die proberen in te spelen op het feit dat prijzen van energie de laatste tijd soms enorm laag zijn door de opkomst van duurzame energie.

‘Help, het wordt weer zonnig!’

Het wordt steeds voller op het elektriciteitsgrid en dat leidt tot steeds gekkere situaties om van de stroom af te komen. Afgelopen Pasen werden op een zonnige dag zelfs de lampen van kassen aangezet om de elektriciteit weg te branden.

Hoe een dynamisch energie contract je geld kan besparen

Een dynamisch uurcontract voor energie zorgt dat je stroom kan gebruiken als die het goedkoopst en schoonst is.