Slim laden met een Tesla?

Je Tesla slim laden? Dat kan met Stekker

Met Stekker en Tesla kan je overal slim laden: thuis, op de zaak, of waar dan maar ook. Voor consumenten is Stekker anno 2024 gratis te te downloaden in de app stores.

Stekker biedt de meest geavanceerde laadplanningen die er beschikbaar zijn. Stekker houdt rekening met het weer, zonnepanelen, prijzen, voertuigen, chargepoints en meer.

Bespaar op laadkosten met Stekker en Tesla

Tesla staat bekend om haar innovatieve technologie en vooruitstrevende software in hun voertuigen. Daardoor werken Tesla’s - in vergelijking met andere automerken - het beste samen met Stekker van alle integraties die we hebben. Bij een Tesla krijgen we netjes toegang tot de laadinstellingen en Tesla biedt daar goede ondersteuning voor. Daarom zijn veel Stekkergebruikers ook Teslarijders. 

Soms biedt Tesla al wel opties om iets slimmer te laden, maar die opties zijn veel beperkter dan de slimme laadalgoritmes die Stekker in huis heeft. Met Stekker kan je - als je dat wilt - overal slim laden, zodat je altijd voor de laagste prijzen laadt - zolang er dynamische prijzen worden gehanteerd. Het betekent ook dat je altijd de schoonste stroom kan laden.

Je moet Stekker wel los aanzetten voor je laadsessies. Alleen als je een connected laadpaal hebt (en dus niet de standaard Tesla charger) en die verbonden hebt met Stekker, kan je altijd automatisch slim laden.

Je kan in Stekker Slim laden starten.

Je kan Stekker laten weten wanneer je je Tesla weer nodig hebt, en Stekker kiest de juiste momenten uit om je auto te laden. Op het einde, staat hij opgeladen voor je klaar.

Een Tesla toevoegen aan Stekker

Zorg dat je je accountgegevens van Tesla paraat hebt

Stekker gaat verbinding maken met je Tesla via de account die je bij Tesla hebt. Kan je inloggen bij je Tesla app of op tesla.com - en zie je daar je model S, 3, X of Y staan? Dan ben je klaar om de account aan Stekker te koppelen.

  1. Download, installeer en open de Stekker app
  2. Selecteer als merk ‘Tesla’
  3. Kies het model dat je rijdt.
  4. Log in bij Tesla met je Tesla account
  5. Volg de verdere stappen in de app die bij jouw situatie passen

Stekker ondersteunt dynamische contracten, zonnepanelen en hele laadpleinen tegelijk.

Zo werkt Slim laden

Als je eenmaal in de app zit, hoef je eigenlijk alleen maar in te vullen wanneer je de auto weer nodig hebt. Morgen om 08:00u ‘s ochtends? Stel dat dan in: Stekker doet de rest.

Stekker rekent vervolgens uit wanneer laden van je Tesla het slimst is. Dit is bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of er veel wind is, je laadt dus zo duurzaam mogelijk op. En als je een dynamisch contract hebt, ook voor de laagste prijs.

Tesla heeft begin 2024 een update doorgevoerd: ze kunnen nu veel beter externe partijen (zoals Stekker) met Tesla’s laten praten. Er zijn daardoor minder kans op problemen dan in het verleden en er zijn meer mogelijkheden voor slim laden.

Stap voor stap is dit wat je moet doen:

  • Open de Stekker app
  • Log in met je Stekker account (als dat nog niet automatisch is gebeurd)
  • Op het beginscherm van de app vind je een melding in een blauw vlak.
  • Klik ‘Log in bij Tesla’ en log opnieuw in bij Tesla

De koppeling tussen Stekker en Tesla is nu klaar voor de toekomst!

Waarom Stekker?

De slimme energiesoftware van Tesla zit op dit moment alleen nog verstopt in de apps voor de Tesla Powerwall en het Tesla Solar Roof. De opschaling daarvan laat nog een aantal jaren op zich wachten, want de core business van Tesla ligt voorlopig bij het maken van auto’s, batterijen en de software om de auto’s volledig autonoom te maken. Slim laden is op dit moment nog geen hoge prioriteit voor Tesla. Daarom kan je dus beter Stekker gebruiken, als je je Tesla schoner en goedkoper wil opladen.

Stekker kent vooral de Europese energiemarkt goed - maar is op het moment ook compatible met sommige contracten in de Verenigde Staten.

Met Stekker kan je je Tesla overal slim laden. Dat betekent dat je op die momenten alleen laadt als de prijzen laag zijn en de stroom zo schoon mogelijk. Stekker heeft een gratis app en levert slim laden oplossingen aan zakelijke klanten.

Meer veelgestelde vragen