Kan ik de Stekker gebruiken om andere dingen dan mijn auto slim op te laden?

Ja, dat kan. Als experiment hebben we een verbinding opgezet met IFTTT. Dit is een platform dat veel door developers en prosumers wordt gebruikt om verschillende diensten aan elkaar te koppelen. IFTTT kan verschillende slimme oplossingen voor thuis met elkaar kan verbinden. IFTTT staat voor "If This, Then That". Het is compatibel met veel slimme stekkers en slimme oplossingen voor thuis. Dus via daar kunt u Stekker ook integreren met uw slimme huis.

Elektrische voertuigen
We richten ons bij Stekker primair op elektrische voertuigen omdat daar op dit moment nog de grootste impact ligt. Afhankelijk van uw aantal kilometers kan uw rijden en opladen vaak het totale elektriciteitsverbruik van uw hele huishouden overschrijden. Dit betekent niet dat andere apparaten volledig onbelangrijk zijn. Wasmachines, drogers, pompen en verwarmingen kunnen zeker profiteren van slimmere gebruikstijden, het is alleen zo dat deze markt nog in ontwikkeling is, en we vooral bezig zijn met de grootste klappen te maken terwijl we experimenteren met de laatste internationale standaarden voor slim energieverbruik.

Na elektrische voertuigen kunnen we warmtepompen en daarna andere apparaten integreren, maar dit is voor de toekomst. Op dit moment is de meeste urgentie bij elektrische voertuigen, maar we houden zeker de ontwikkelingen op het gebied van slimme huisautomatisering in de gaten.

Meer veelgestelde vragen