Het oplossen van communicatieproblemen met een voertuig

Als je een melding ziet op het hoofdscherm over connectiviteitsproblemen, zijn dit dingen die kunnen helpen.

Achtergrond

Stekker zal automatisch proberen verbinding te maken en opnieuw verbinding te maken met je voertuigen op de achtergrond. Als dit steeds mislukt en het is al uren geleden dat je auto voor het laatst bereikt is, kan er een melding zoals deze verschijnen.

Je kunt een melding zoals deze ontvangen:

Dingen om te proberen:

  • Er kan een probleem zijn met de servers van je automerk. Dit kan ervoor zorgen dat deze melding tijdelijk verschijnt. Controleer misschien hun website of sociale media voor eventuele storingen, of wacht een tijdje totdat dit is opgelost. Neem gerust contact met ons op over dit probleem.  
  • Je automerk kan iets hebben veranderd waardoor er een probleem is ontstaan. Controleer de app van je automerk voor eventuele updates van beveiligingsvragen, juridische voorwaarden of software-updates om bugs op te lossen.
  • Volkswagen heeft hun privacyovereenkomst bijgewerkt. Je moet akkoord gaan met deze overeenkomst in WeConnect.
  • Controleer de WiFi-verbinding van je voertuig of schakel WiFi uit en laat je voertuig verbinding maken via een mobiel netwerk. Als je ook geen verbinding kunt maken met je voertuig via de officiële app van je leverancier, is dit vaak het probleem. Dit gebeurt vaak bij Tesla's die te ver van een functionerend WiFi-signaal zijn maar toch verbinding kunnen maken.
  • Het tegenovergestelde is ook waar: als de mobiele netwerken slecht zijn waar je bent, probeer dan een WiFi-netwerk te vinden waar je dichtbij kunt parkeren.

Heb je geen probleem om toegang te krijgen tot je auto via de app van je automerk, maar blijft Stekker deze melding weergeven? In sommige gevallen heeft dit probleem te maken met een voertuig- of software-update die een incompatibiliteit heeft gecreëerd met Stekker.

Het zou geweldig zijn als je ons dit kunt laten weten! Gebruik alstublieft de "Stuur feedback-knop" en stuur ons welk voertuig en laadpunt je hebt, en welk probleem je ondervindt.

Meer veelgestelde vragen